Знакови досегашни депутати останаха зад борда на новия парламент. Бившият му

...
Знакови досегашни депутати останаха зад борда на новия парламент. Бившият му
Коментари Харесай

Знакови лица останаха извън парламента, драма с преференции ...

Знакови досегашни депутати останаха зад борда на новия парламент. Бившият му ръководител Цвета Караянчева от ГЕРБ отново не се пребори за мандат в Кърджали. От 5 места 4 отидоха при Движение за права и свободи, както нормално, а петия го взе претендентът от " Български напредък " Григор Захариев.

В новото Народно заседание не влиза Хасан Адемов от Движение за права и свободи, който има 20-годишен опит в Народното събрание. Неговият съпартиец Петър Чобанов - някогашен министър на финансите, също не съумя да прескочи бариерата.

Филип Попов - един от юристите на Българска социалистическа партия и дълготраен народен представител, се провали във Видин. Неуспех претърпя и съпартиецът му Александър Симов - публицист и също ексдепутат, който не можа да пробие в Перник.

Няма да седне още веднъж на депутатската банка съдружният съдружник на Българска социалистическа партия и водач на ПК " Екогласност “ Емил Георгиев - в столичния 25-и регион левицата взима единствено един мандат, а той е втори в листата.

Социалистът Момчил Неков, който беше народен представител в Европейския парламент, няма да разполага с опцията да заеме същата позиция в Народното събрание - той водеше листата в Силистра, само че там партията му претърпя разгром.

Съпредседателят на Демократична България Борислав Сандов също е навън. В Монтана, където той оглавяваше листата, десницата не завоюва нищо. Сандов беше втори в 24-ти регион в столицата, където Демократична България взе два мандата, само че Мартин Димитров и Кремена Кунева го изместиха с преференции.

Въпреки дейната пропаганда, друга видна фигура на Демократична България Антоанета Цонева не съумя да влезе нито от Пазарджик, нито от София-област, където оглавяваше листите.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР